Start’19 u MSU!

Treću godinu zaredom Hrvatska s međunarodnom zajednicom ljubitelja kiparstva i trodimenzionalne umjetnosti proslavila je suvremenu skulpturu – programom START’19 koji se održao u nedjelju, 27. siječnja istovremeno u više od dvadeset europskih zemalja, na sedamdesetak lokacija među kojima je i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU).  

Središnji dio programa bio je showroom kataloga i portfolija koji je omogućio upoznavanje s radovima prisutnih umjetnika i predstavnika institucija te razgovor s njima.

U sklopu bogatog besplatnog programa za posjetitelje održale su se i četiri radionice za sve uzraste pod vodstvom iskusnih kiparica Hane Lukas Midžić i Melite Omeragić, koje su stavile naglasak na taktilno iskustvo i stvaranje neobičnih formi od svakodnevnog materijala. Sudionici su imali priliku napraviti vlastito djelo.

Kako su i komentirali polaznici, rijetko kada su doživjeli ovako zahuktanu, kreativnu i slobodnu atmosferu! Rezultat govori tisuću riječi! 😉

Međunarodnu proslavu organizira europska mreža Sculpture Network, a ovogodišnja središnja tema bila je odnos trodimenzionalne umjetnosti i društva.

Pratite nas na:
error

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top