Umijeće učenja – dvodnevni trening učenja po mjeri koji se oslanja na filozofiju mindfulnessa

Pod vodstvom Eme Patrčević, magistre socijalne pedagoginje i polaznice certificiranog tečaja ”Teacher Training” u organizaciji Mindfulness Association UK, Mindfulness Poland i Mindfulness Hrvatska, u Galeriji Greta, u samom centru grada na adresi Ilica 92, jednom mjesečno održavat će se vikend treninzi „Umijeća učenja“!

Sljedeći vikend trening održat će se tijekom subote 25.4. i nedjelje 26.4.2020.!

Na dvodnevnom treningu učenja, namijenjenom učenicima od 11-16g., djeca će otkriti primjerenu metodu učenja za sebe, upoznati kreiranje i učenje uz pomoć mentalnih mapa i mnemotehnika,  naučiti kako planirati učenje (ne rastežući ga na cijeli dan) i kako strukturirano odraditi postavljenu namjeru i potom imati dovoljno vremena za sve drugo što djeca vole i što ih zanima te kako se na učinkovit način nositi s frustracijama, izazovima vršnjačkog pritiska i društvenih mreža. U ova dva radno-zabavna dana, naše sidro usredotočenosti bit će filozofija mindfulnessa kojoj ćemo pristupiti učeći tehnike po iskustvu i u trenutku!

» U višegodišnjem radu s djecom i mladima, prepoznala sam da djeca većinom vole školu u kontekstu druženja i važnosti uspostavljanja snažnih socijalnih veza kroz koje grade i sliku o sebi. Problematičan je dio vezan uz samo obrazovanje i akademski uspjeh. Usvajanje novih znanja i očekivanih vještina iziskuje otvorenost primanju sadržaja te koncentraciju na prezentirano gradivo. Važan je i odnos koji učenici imaju s nastavnicima, pristup koji oni koriste, ali i klima koja vlada u školskom okruženju. Sve navedeno predstavlja tek dobro pripremljeno platno potrebno učeniku, koji postaje glavni akter i umjetnik svoga djela kad (p)ostane suočen sa svime time. Tada on, ovisno o motivaciji, zainteresiranosti i postavljenom cilju, uzima sve stečene i novostečene alate u ruke i kreće u novi projekt. Prečesto, ovaj proces pun potencijala i mogućnosti osnaženja mlade osobe, postaje bolna tema i grč u želucu. Kreativni proces istraživanja postaje dugotrajni proces mučenja kojemu se samo čeka završetak i dozvola za prelazak na aktivnosti slobodnog vremena. Trening “Umijeće učenja” gradi most između djeteta i očekivanja svijeta odraslih, uzimajući u obzir potrebe djeteta, ali i važnost usvajanja kvalitetnih smjernica za učenje koje će kasnije moći koristiti ne samo u školskom, već i u svakodnevnom okruženju. Primjenjujući tehnike mindfulness- a, djeca će na ovom treningu iskustveno naučiti obraćati pažnju na vlastito disanje i na taj se način vratiti samima sebi, u svoj unutarnji dom iz kojeg učenje i dobivanje novih mentalnih alata jedino i može početi. Uz aktivnosti poticanja grupne kohezije i u ugodnoj atmosferi, upoznat će se s odgovarajućim stilom učenja, postavljanjem namjere i cilja te planiranjem vremena i gradiva učenja.«, navodi Ema Patrčević, voditeljica treninga.

Uz mogućnost stvaranja novih poznanstava, ovo će biti divna prilika samoosnaženja i stvaranja bolje slike o sebi. Trening završava grupnim razgovorom s roditeljima o obrađenim temama, a svi polaznici dobivaju materijale za daljnju primjenu naučenih metoda.

Prijave i informacije na:om.art.radionice@gmail.com

Ovdje proučite detaljan program: Umijeće učenja

Pratite nas na:
error

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top