Bimbi e arte @msu

KREATIVNI LIKOVNI PROGRAM UZ USVAJANJE TALIJANSKOG JEZIKA – BIMBI E ARTE @MSU
23.09.2020 – 16.06.2021 / MSU

Od rujna 2020. u Muzeju suvremene umjetnosti započinjemo s održavanjem kreativnog likovnog programa uz usvajanje talijanskog jezika – Bimbi e arte @msu.   

Program je osmišljen tako da kroz kreativno stvaralaštvo i igru djeca razvijaju maštu te brže usvajaju novi strani jezik. Kako objašnjava Melita Omeragić, voditeljica programa BIMBI E ARTE @MSU: „Naše polaznike potičemo na aktivno djelovanje u svim segmentima. Sudjelovanjem u kreativnim aktivnostima i igrama dijete će strani jezik usvajati, vrlo prirodno. Igrajući se, djeca uče tako da stvaraju pretpostavke, istražuju te donose nove zaključke na temelju onoga što do sada znaju. Kada je riječ o učenju kroz igru, djecu nije potrebno poticati na učenje, jer su motivirani vlastitom željom za upoznavanjem svijeta koji ih okružuje i usvajanjem novih znanja.“ Tijekom tog procesa, okruženi inspirativnim umjetničkim djelima u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti, djeca će također steći pozitivna iskustva, a time i naviku odlaska u muzeje i galerije.

Program je namijenjen djeci od 5 do 11 godina i u potpunosti je prilagođen dobi i mogućnostima djeteta. Svakome od polaznika se individualno pristupa, a grupe su formirane do maksimalno 15 polaznika. Program završava izložbom radova polaznika i prezentacijom radova na talijanskom jeziku te podjelom potvrda o pohađanju.

Voditeljica programa je Melita Omeragić, akademska kiparica i waldorfska pedagoginja, izvorna govornica talijanskog jezika i sudski tumač za isti jezik.


Mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti

Trajanje: 60 minuta, 1 x tjedno

Termin:  Skupina A (od 5 do 7 godina) – srijeda od 17:30 do 18:30

               Skupina B (od 8 do 11 godina) – srijeda od 18:45 do 19:45

Početak: 23. 9. 2020., kraj: 16. 6. 2021.

Cijena cjelogodišnjeg programa iznosi 2.250,00 kn.

Odobravamo 10% popusta za jednokratno plaćanje.

Program je moguće platiti u dvije rate (2 x 1.250,00 kn).

Tijekom državnih praznika i blagdana, te za vrijeme školskih praznika program se neće održavati.

*U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i eventualnog zatvaranja Muzeja za posjetitelje, program će se održavati on-line putem Zoom aplikacije.

Muzej suvremene umjetnosti i program Bimbi e Arte@msu pruža polaznicima mnogo više od samog učenja jezika. Cijeli Muzej postaje učionica, a polaznici će uz usvajanje jezika ujedno usvajati i sve kulturne sadržaje koje Muzej nudi.

Program Bimbi e Arte@msu uključuje učenje talijanskog jezika kroz praktični rad (crtanje, slikanje, modeliranje,…) uz usvajanje općih pojmova iz povijesti umjetnosti, te upoznavanje različitih umjetničkih stilova. Kroz program polaznici će upoznavati umjetnike i izložbe koje će se odvijati u MSU, uz nastojanje da Muzej postane mjesto koje će osjećati kao svoj drugi dom – mjesto druženja, susreta, boravka, učenja i stvaranja. Djeca najviše uče kroz igru, a sudjelovanjem u kreativnim aktivnostima i igrama strani će jezik usvajati, kao i materinji, vrlo prirodno. Igrajući se, djeca uče na način da stvaraju pretpostavke, istražuju te donose nove zaključke na temelju onoga što do sada znaju. Kroz program i uključivanje u umjetničke procese i kreativne sadržaje, te iskustvenim učenjem kroz igru u interakciji s umjetnošću, djeca će razvijati samopouzdanje i vještinu umjetničkog i kritičkog promišljanja.

Za više informacija o programu, molimo kontaktirajte nas putem e-maila: edukacija@msu.hr.