GRAFFITI TEČAJ za osnovnoškolce

Upoznaj subkulturu izrade graffita na zagrebačkim ulicama iz prve ruke!

GRAFFITI TEČAJ za osnovnoškolce održava se u periodu od 6.03.-27.03.2021.

Kroz Street art turu ulicama našeg grada na koju će te na prvom susretu provesti ekipa iskusnih zagrebačkih graffitera otkrit ćeš gdje se kriju kultni graffiti, naučit ćeš koja su pravila ove kulture i kako komuniciraju graffiteri međusobno i sa svijetom! Nakon terenskog susreta, na druženjima subotama ujutro u MSU Zagreb naučit ćeš kako se crtaju graffiti slova, osmislit ćeš svoje umjetničko ime i izraditi sticker te izraditi svoj graffit na platnu!


GRAFFITI tečaj za djecu osnovnoškolce sastoji se od 4 susreta na kojima obrađujemo različite teme i niz tehnika:

  1. STREET ART TURA (terenska radionica) – U svijet graffiti tehnika uvest ćemo te kroz turu ulicama našeg grada! Uz ekipu graffitera koja će te voditi otkrit ćeš kultne graffite našeg grada te pravila ove subkulture, kao i tehnike i razne načine izrade graffita!
  2. GRAFFITI SLOVA  – Naučit ćeš o povijesti graffita i kako se proširila ova kultura. Upoznat ćeš niz različitih slova i kako ih nacrtati.
  3. NALJEPNICA (STICKER) – Osmislit ćeš svoje umjetničko ime i izraditi stickere!
  4. GRAFFIT NA PLATNU – Prema ranije izrađenim skicama, izradit ćeš svoj graffit na platnu koji možeš ponijeti sa sobom!

ORGANIZACIJA RADA:

GRAFFITI tečaj za osnovnoškolce održava se jednom tjedno u trajanju od 120 minuta, subotom od 10:00-12:00h kroz 4 likovna susreta.

Za prvi susret predviđena je terenska radionica, a preostali dio tečaja odvija se na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

GRAFFITI TEČAJ za osnovnoškolce održava se u periodu od 6.03.-27.03.2021.

Cijena Graffiti tečaja za osnovnoškolce iznosi 1.000,00 kn. Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja.

Svi materijali su osigurani, a sve što izradite nosite doma sa sobom!

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727


O voditelju:

Miro Modul Petković, završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina. Tijekom svog stvaralačkog rada, Petković najviše eksploatira medij zida i izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode – ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova. Aplicirajući svoje umjetničko ime “Modul Osam” u raznim varijacijama, Petković stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta. Osim što stvara sliku, stvara i njezinu podlogu pa bismo mogli reći da sprejem osim samog likovnog djela iscrtava i “platno” na kojem slika.

S vremenom svoje likovno djelovanje seli i na nove, neistražene medije i širi svoje kreativne obzore. Istražuje kaligrafiju, istovremeno kombinira rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja “nespojivo”. Također istražuje kiparstvo: izrađuje radove u drvu, stiroporu i mediapanu. Pri tome se poigrava s apstraktnijim, opuštenijim oblicima i strogim oblicima slova koje spaja u nove kombinacije. Sve više radi na platnima pa na taj način graffiti umjetnost čiji je prirodan okoliš urbana sredina i ulica transponira na slikarsko platno.

Svoju je uličnu umjetnost uspio eksploatirati i u komercijalnom smislu – izrađuje slike većih formata, po narudžbi oslikava interijere i eksterijere i izrađuje skulpture.

Miro Petković iznimno je priznato i poznato ime među graffiti i street art umjetnicima u Zagrebu i regiji. Često i rado surađuje s njima, a svojim je radom i djelovanjem višestruko obogatio urbanu i street art kulturu. Jedan je od rijetkih umjetnika koji kontinuirano radi i stvara već 25 godina, čemu može posvjedočiti njegov izdašni arhiv radova. Njegova djela na platnima i predmetima koje bi drugi odbacili misleći da nemaju “umjetnički potencijal” krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.Budući da je jedan od pionira graffiti scene, njegov je rad krasio jedan od prvih zagrebačkih punktova ulične umjetnosti – zid na Branimirovoj ulici – još 1999. godine. Njegovi su radovi objavljivani u gotovo svim brojevima časopisa ZGB Kaos (tiskanom od 1994. do 2000) i ZGB Fever (tiskan od 2007. do 2012.), jedinih publikacija koje su bilježile nastanak i razvoj zagrebačke graffiti scene.
Njegova su djela također objavljena u mnogim regionalnim, ali i međunarodnim časopisima specijaliziranim za graffiti i street art. Okušao se i u izradi scenografije za festivale i kazalište, osmišljava vizualne identitete za razne brendove i vodi graffiti i kaligrafske radionice kojima obogaćuje nezavisnu, urbanu kulturu u Zagrebu.

Djela proučite na: https://modulosam.tumblr.com/EDIT
EDIT