HARRY POTTER – tečaj crtanja za osnovnoškolce

Od veljače 2021. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu provodimo tečaj crtanja za osnovnoškolce na temu Harry Pottera kroz 8 likovnih susreta!

Tečaj završava izložbom radova polaznika.

Svi ljubitelji znaju da je Harry Potter serijal od sedam romana koje je napisala britanska književnica J. K. Rowling. Knjige opisuju avanture mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger, učenika Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts.

Postani i ti čarobnjak! 

Na ovom ćeš tečaju u okruženju ljubitelja Harryja Pottera naučiti kako nacrtati niz scena iz filmovakako izraditi grb Hogwarts doma, osmislit ćeš svoju patronus životinju! I naravno, prisjetit ćemo se dobrih i loših čarolija, a pogledat ćemo i nekoliko humorističnih snimki iz Harryja Pottera kako bi nas nadahnuli u osmišljavanju novih čarolija koje bi najviše volio koristiti!


HARRY POTTER – tečaj crtanja za osnovnoškolce održava se jednom tjedno u trajanju od 90 minuta, petkom od 19:45-21:15h kroz 8 likovnih susreta, u periodu od 05.02. do 26.03.2021. na kojima obrađujemo različite teme i niz tehnika:

 1. Radionica ˝Moj najdraži Harry Potter lik i najdraža scena iz filma“. Nakon upoznavanja, diskutiramo o našim najdražim likovima iz Harry Pottera i scenom koja nas se posebno dojmila iz knjige i/ili filma, a potom ćemo to i nacrtati!
 2. Radionica ˝Grb mog Hogwarts doma“. Ponovit ćemo koji sve domovi u Hogwartsu postoje, a potom ćemo osmisliti svoj novi dom i izgled njegovog grba!
 3. Radionica ˝Moja patronus životinja˝. Prisjetit ćemo se što su to patronusi i koje su životinje patronusi glavnih junaka Harry Pottera! Zadatak će nam biti da se zamislimo kao da smo učenici u Hogwartsu i da nacrtamo svog patronusa!
 4. Radionica ˝Najdraži učitelj u Hogwartsu˝. Prisjetit ćemo se učitelja koji predaju u Hogwartsu i osmisliti jedan novi predmet koji ne postoji, a kojeg bi mi obožavali učiti!
 5. Radionica ˝Dobre i zle čarolije˝. Na radionici ćemo odgovoriti na bitna pitanja o magiji: ‘Za što se magija koristi u Harry Potteru, da li magija može biti loša, koji se likovi koriste dobrom, a koji lošom magijom?’ Osmišljavamo i crtamo jednu čaroliju koja ne postoji!
 6. Radionica ˝Harry Potter čudovišta˝. Ponovit ćemo koja sve čudovišta i stvorovi obitavaju u Hogwartsu! Zadatak će nam biti da osmislimo jedno biće koje ne postoji, a protiv kojeg bismo se borili da živimo u Hogwartsu!
 7. Radionica ˝Moji prijatelji iz Harry Pottera˝. U borbi protiv zlih sila potrebni su nam prijatelji s kojima ćemo se suprotstaviti zlu! Nacrtat ćemo svoje prijatelje s kojima bi se borili protiv sila tame da smo u Hogwartsu!
 8. Radionica ˝Ja u borbi protiv zlih sila˝. Za kraj našeg druženja osmislit ćemo kako bi izgledala konačna bitka između nas i lorda Voldemorta!

ORGANIZACIJA RADA:

KADA I ZA KOGA? HARRY POTTER – tečaj crtanja za osnovnoškolce održava se jednom tjedno u trajanju od 90 minuta, petkom od 19:45-21:15h kroz 8 likovnih susreta, u periodu od 05.02. do 26.03.2021.

KOLIKO? Cijena HARRY POTTER, tečaja crtanja iznosi 700,00 kn. Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja. Uključene sve aktivnosti, prezentacije i stručno vodstvo na radionicama.

GDJE? Tečaj se održava na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

U slučaju produljenja epidemioloških mjera, radionice u redovnim terminima provodimo online putem ZOOM aplikacije.

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 502172


Tečaj predviđa:

 • 8 likovnih radionica pod stručnim vodstvom uz usvajanje osnovnih likovnih zakonitosti i crtačkih tehnika;
 • prezentacije, video zapise i proučavanje knjiga na temu Harryja Pottera;
 • završnu izložbu radova polaznika.