Kids Music&Art 5-9g.


Glazbeno-likovne grupe od 5-9 godina

Program se provodi u suradnji s udrugom Umjetnost za malene.

Interdisciplinarni program KIDS MUSIC&ART kombinira učenje instrumenta (blok flauta i violina), osnove solfeggia, slušaonu i glazbenu izvedbu uz likovni rad i likovno izražavanje!

Program predviđa i upoznavanje polaznika s današnjim umjetnicima te djelima velikih majstora iz raznih grana umjetnosti, kao i terensku nastavu kroz posjete muzejima, koncertnim dvoranama i srodnim institucijama!Kako bi aktivirali vizualne, taktilne i slušne mogućnosti učenja, ovaj program integrira više grana umjetnosti koje se temelje na glazbenom i likovnom odgoju! Učenje sviranja instrumenata (flauta i violina) kroz istraživanje kreativnosti inspirirani ritmom i bojama zvuka u likovnom izražavanju uz mentorstvo mladih stručnjaka – glazbenika i likovnih umjetnika.


Udruga Umjetnost za malene od 2017. godine provodi verificirani umjetnički program u vrtićima Grada Zagreba, u kojem djecu upoznaje sa svim granama umjetnosti s naglaskom na glazbenu umjetnost, potičući kreativan rad kroz igru. Ovaj program nastaje kao rezultat uspješne suradnje Udruge s OMart, kreativnim uslugama.

Program KIDS MUSIC&ART završava izložbom radova i koncertom polaznika!


ORGANIZACIJA RADA:

Radionice se održavaju jednom tjedno u trajanju 90 minuta (srijedom od 17:30-19:00 sati) i namijenjene su uzrastu od 5–9 godina.

Ukupna cijena jednog stupnja KIDS MUSIC&ART (12 radionica) iznosi 1.500,00 HRK, uz mogućnost plaćanja u dvije rate.

Prvi stupanj programa održava se u periodu od 13.01.-31.03.2021.

POPUSTI:

·         Popust na drugo dijete iz iste obitelji ili na drugu radionicu iznosi 50,00 kn mjesečno.

Da bi pristupili završnoj prezentaciji potrebno je podmiriti sva eventualno preostala dugovanja.

Ukoliko se polaznik/ca odlučio/la upisati i nastaviti pohađati radionicu, ogledni sat se tretira kao jedan dolazak.

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com ili umjetnost.za.malene@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727 ; +385 (0)98 305513

Svaki polaznik dobiva: radnu torbu koja sadrži – blok flautu, kajdanku, stickere te radne materijale za solfeggio.

Djeci će biti dostupni instrumenti na našim radionicama, a za kupnju vlastitih instrumenta stojimo na raspolaganju dati savjete.

Program se održava na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

U slučaju pojačanja epidemioloških mjera, radionice u redovnim terminima provodimo online putem GOOGLE MEET aplikacije

Likovno-glazbene radionice pod vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture te Lucije Petrač, magistre muzike i Marte Bratković, magistre muzike.


O voditeljicama:

Glazbenice Lucija Petrač i Marta Bratković

Rašeljka Lucija Petrač, (Zagreb, 1990.) maturirala je instrument flautu u Glazbenoj školi Pavla Markovca 2008. u klasi prof. Nevenke Preiss, te u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu 2009., a magistrirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Renate Penezić 2013. god. Kao Erasmus studentica imala je priliku studirati na glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru u klasi profesora Ulf – Dietera Schaaffa i Benjamina Plaga. Za vrijeme studija redovito je sudjelovala na različitim koncertima, događajima, projektima i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, između ostaloga na glazbenim ciklusima i festivalima.

Osvojila je nekoliko nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima.
Redovito je sudjelovala na brojnim seminarima poznatih flautista i pikolista.

Kao solistica je nastupila uz orkestar zagrebačke Muzičke akademije te Zagrebačku filharmoniju, a ostvarila je suradnju i s Euro Young Classic orkestrom u Berlinu, Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, Simfonijskim orkestrom HRT-a te je svirala u akademskim simfonijskim projektima Muzičke akademije u Zagrebu i Visoke glazbene škole Franz Liszt u Weimaru.

Godine 2017. završila je studij specijalizacije instrumenta flaute u klasi prof. Andree Olive i prof. Maurizija Valentinija u Imoli, Italija.
Honorarno je zaposlena u orkestru HNK u Zagrebu zadnje četiri godine. Redovito ispomaže svirajući i u drugim orkestrima u Zagrebu na pozicijama 1., 2. i 3. flaute.
Članica je akademskog trija Lur s kojim je ostvarila brojne uspješne nastupe u domovini i inozemstvu (Austrija, Italija, Francuska, Rusija, Njemačka).

Otkad je diplomirala bavi se i pedagoškim radom u kojem stječe iskustvo i znanje i koji je s godinama sve više zanima. Svoja sviračka iskustva i stečeno znanje nastoji prenijeti učenicima, što ju posebno raduje. Zaposlena je kao nastavnik flaute u Glazbenoj školi u Novskoj te je radila na zamjenama u Glazbenoj školi Dugo Selo i GU Elly Bašić u Zagrebu.

2016. osnovala je udrugu Umjetnost za malene u kojoj se provodi istoimeni umjetnički program za djecu vrtićke dob. U programu djeca upoznaju razne grane umjetnosti, živuće umjetnike i različite instrumente. Članica je i voditeljica kulturnog tima udruge Svjetski savez mladih Hrvatska.


Marta Bratković, rođena u obitelji glazbenika 1990. godine. Violinu počinje svirati u dobi od 7 godina, pri Glazbenom Učilištu ‘Elly Bašić’ u Zagrebu, gdje završava osnovnu  te srednju glazbenu školu. Dobitnica je Stipendije grada Zagreba. Tijekom cijelog studija među 5% najuspješnijih studenata svake akademske godine. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje 2008. godine. Akademsku godinu 2013./2014. provela je u sklopu Erasmus programa studirajući na Liszt Ferenc Muzičkoj Akademiji u Budimpešti.  Zvanje magistra stekla je u rujnu 2014. u Zagrebu. Školovanje je nastavila u rujnu 2015., u klasi slavnog solista i violinističkog pedagoga Emanuela Boroka na Meadows School of the Arts, pri Southern Methodist University u Dallasu, TX. Pri istoj instituciji stekla je po drugi put zvanje magistra u svibnju 2017.

Tijekom školovanja i studija sudjelovala je na regionalnim, državnim te međunarodnim natjecanjima i osvojila različita priznanja.

Veliku pozornost tokom obrazovanja obratila je komornom muziciranju, te je upravo u toj sferi ostvarila najviše nastupa i suradnji.

Redovni je član ansambla gudača na festivalu Muzika na žici u Sarajevu, pod vodstvom Violete Smailović, te pridruženi član ansambala Splitski virtuozi i Hrvatskog komornog orkestra. Provela je dvije koncertne sezone s Las Colinas Symphony Orchestra koji nastupa na području Dallasa.

Putem seminara usavršavala se kod renomiranih glazbenih umjetnika: E. Huhn, M. Vermes (Mađarska), I. Kalanj, A. Kouchner (Rusija), M. Palas (Finska), O. Shourgot, L.Sorokow, Marina Sorokva, Mihail Khokhlov(Rusija), D.Vismara Hoffman(SAD) ,Dora Schwarzberg, Dejan Bogdanović, Violeta Smailović, Evgenia Epshtein, Dasha Moroz, Mihail Veiman, Zsofia Kornyei, Andras Keller, Csalog Gabor, Laszlo Barsony, te mnogih drugih.