Lapo Lapo ljetni kamp

Na Lapo Lapo ljetnom kampu kroz boravak u prirodi, likovnost, obilazak muzeja, prirodnih dragulja grada Zagreba i planinarenje na Medvednici proučit ćemo indijansku kulturu i drevne civilizacije!

Na kampu je osiguran ručak i užina!  

KOME JE NAMIJENJEN? Djeci osnovnoškolskog uzrasta

KADA? Od ponedjeljka do petka (jedan tjedan u srpnju i u tjednu prije početka škole)

KOLIKO? 900,00 kn cijeli kamp (pet dana druženja) ili po odabranom danu 200,00 kn. 
Uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i vrtove, rudnik Zrinski, radionice, ručak, međuobrok i stručno vodstvo.
Za redovne polaznike OMart likovnih grupa rezervirali smo 10% popusta na navedene cijene!

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727


Proučite kako smo postali pravi Indijanci u ljeto 2019.! 🙂

Tema tjedna bili su Indijanci i drevne civilizacije!


Komentari roditelja:

“Idi je bilo super! Mislim da će još dugo prepričavati impresije s kampa!” 💗

Daniela, mama polaznice Ide

“Odličan kamp, Ema je uživala!” 😍👌

Ivona, mama polaznice Eme

“Moram iskreno pohvaliti organizaciju kampa, sadržaj i pristup djeci, Katarina je uživala i učila kroz igru. Odlučili smo se za njega, jer je nudio boravak u prirodi i kreativne radionice, bas po njenom ukusu🤗🤗 tete Melita i Petra puno hvala i zasigurno se vidimo opet!”

Gordana, mama polaznice Katarine

“Draga Melita, I prije nego smo mislili, ako se sjećate, po završetku proljetnog kampa odlučili smo štedjeti za sudjelovanje u novom, sljedeće godine 2020., a vi ste nas svojim dobrim planom i ovoljetnim kampom „namamili“ da već za svega par mjeseci opet budemo Vaši gosti! Jer kako odoljeti istraživanju Indijanaca, rudnika i gumi-gumi igranja u hladu! Te uz mnoštvo crtanja i smijeha provesti u dobrom društvu kraj školske godine. Kod kuće smo nastavili istraživati indijansku kulturu, pa smo u obliku totema prikazali što ste radili na Lapo Lapo kampu ovoga ljeta. Rudnik Zrinski je svakako drugačiji od onoga koji se može vidjeti u crtiću Lucky Luka i otvara vrata za nove avanture u potrazi za zlatom. Da ne duljimo, jer bilo je tu puno dogodovština, jednostavno kažemo riječima: 

Bilo mi je lijepo u Maksimiru! Bilo mi je lijepo na Bundeku! Bilo mi je lijepo u Lovačkom muzeju! A znaš mama, u Lovačkom muzeju imaju tele od jelena sa dvije glave i bilo je jakooooo čudno!

Radovi poglavice Ilije

To rekavši uz zaiskrene okice, pustimo poglavicu Iliju da se baci na novo istraživanje čudesnoga, pa ponekad i zastrašujućeg  svijeta oko sebe, jer u svakom njegovom kutku neko je skriveno blago, novo saznanje, novo čudo. A uz ljude kao što je Vaša ekipa, svako istraživanje svijeta nudi pregršt novih spoznaja, igara i novih prijateljstava. Za kraj, neću ništa obećavati „dogodine“, jer kako su stvari krenule s Vašim idejama već vidim da nema smisla odgađati, nego i nadalje pratiti Vaše buduće projekte, i veseliti se novom skorom druženju!”

Ilija Petar, polaznik  i mama Marijeta


Kamp predviđa:

Od ponedjeljka do četvrtka okupljamo se u 8:30 sati u Lapo Lapo, na adresi Ilica 50, a u petak u isto vrijeme se nalazimo na Šestinama pored restorana Šestinski Lagvić.

Moguće je sudjelovati tijekom cijelog kampa ili dane po odabiru!

 • dva stručna voditelja grupe
 • likovne radionice pod stručnim vodstvom (u muzejima, u Lapo Lapo i u prirodi)
 • obilazak Lovačkog muzeja
 • orijentacija u prirodi u parku Maksimir
 • obilazak Botaničkog vrta
 • obilazak Bundeka
 • obilazak rudnika Zrinskog i planinarenje po Medvednici
 • ručak, užinu
 • pripovijedanje bajki, društvene igre, gledanje dokumentarnog filma
 • vožnju javnim prijevozom i upoznavanje našeg grada

Od ponedjeljka do četvrtka po djecu je potrebno doći između 16:00 i 16:30 sati u Lapo Lapo, a u petak na Šestine u isto vrijeme.

Djeca trebaju imati:

 • Prikladnu odjeću i obuću za hodanje u skladu s vremenskim uvjetima
 • Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bočicu za vodu

Min 10 polaznika – Max 20 polaznika. 

PLAN:

Ponedjeljak – Idemo u Lovački muzej gdje ćemo čuti razne “lovačke priče”, razgledavati neobične trofeje životinja, zbirku ptica i ptičjih jaja te lovačkog oružja! Razgovarat ćemo o važnosti očuvanja prirodoslovne baštine, kao i značaju lova za stare kulture! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo u prirodi uz priče o drevnim civilizacijama i likovnom radionicom!

Utorak – Idemo u park Maksimir gdje ćemo naučiti kako se orijentirati u prirodi! Proučit ćemo različite vrste gljiva te započeti naše istraživanje drevnih kultura kao i njihovu prehranu tim čudnovatim “šumskim mesom”! Ručamo u Lapo Lapo, a nakon okrijepe prošetat ćemo hladovinom Opatovine i izrađivati gljive na otvorenom!

Srijeda – Obići ćemo i istražiti biljni svijet Botaničkog vrta! Prošetat ćemo prirodom i u ugodnoj sjeni drveća izrađivat ćemo indijanska obilježja! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo gledanjem dokumentarnog filma o drevnim civilizacijama!

Četvrtak – Idemo na Bundek gdje ćemo guštati u raznim “plemenskim” igrama u prirodnom okruženju! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo radionicom izrade perjanice!

Petak – Idemo na Medvednicu! Krećemo sa Šestina i penjemo se do PD Grafičar gdje ćemo si priuštiti ručak na travi i obilazak rudnika Zrinskog! Nakon toga izgradit ćemo indijansku nastambu u šumi i vraćamo se u Zagreb.