Lapo Lapo ljetni kamp

Razmišljali smo kako na najbolji način uploviti u ljetne praznike i predahnuti od školskih obaveza i osmislili smo ljetni kamp u tjednu odmah nakon završetka školske godine!

Na Lapo Lapo ljetnom kampu kroz boravak u prirodi, likovnost, obilazak muzeja, prirodnih dragulja grada Zagreba i planinarenje na Medvednici proučit ćemo Indijansku kulturu i drevne civilizacije!

Na kampu je osiguran ručak i užina!  

KOME JE NAMIJENJEN? Djeci osnovnoškolskog uzrasta

KADA? Od ponedjeljka, 17.06. do petka 21.06.

KOLIKO? 900,00 kn cijeli kamp (pet dana druženja) ili po odabranom danu 200,00 kn. 
Uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje, Rudnik Zrinski, radionice, ručak, međuobrok i stručno vodstvo. 
Za redovne polaznike OMart likovnih grupa rezervirali smo 10% popusta na navedene cijene!

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727


Kamp predviđa:

Od ponedjeljka do četvrtka okupljamo se u 8:30 sati u Lapo Lapo, na adresi Ilica 50, a u petak u isto vrijeme se nalazimo na Šestinama pored restorana Šestinski Lagvić.

Moguće je sudjelovati tijekom cijelog kampa ili dane po odabiru!

 • dva stručna voditelja grupe
 • likovne radionice pod stručnim vodstvom (u muzejima, u Lapo Lapo i u prirodi)
 • obilazak dva muzeja (Lovački muzej i Muzej gljiva)
 • obilazak Rudnika Zrinskog i planinarenje po Medvednici
 • obilazak Farmaceutskog botaničkog vrta ” Fra Kušan”
 • obilazak Bundeka
 • ručak, užinu
 • pripovijedanje bajki, društvene igre, gledanje dokumentarnog filma
 • vožnju javnim prijevozom i upoznavanje našeg grada

Od ponedjeljka do četvrtka po djecu je potrebno doći između 16:00 i 16:30 sati u Lapo Lapo, a u petak na Šestine u isto vrijeme.

Djeca trebaju imati:

 • Prikladnu odjeću i obuću za hodanje u skladu s vremenskim uvjetima
 • Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bočicu za vodu

Min 10 polaznika – Max 20 polaznika. 

PLAN:

Ponedjeljak, 17.06. – Obići ćemo i istražiti biljni svijet Farmaceutskog botaničkog vrta “Fra Kušan”, prošetati na Gupčevu zvijezdu gdje ćemo uz indijanske igre u prirodi u ugodnoj sjeni drveća izrađivati indijanska obilježja od perjanice do luka i strijele! ! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo gledanjem dokumentarnog filma o drevnim civilizacijama!

Utorak, 18.06. – Obići ćemo Muzej gljiva u kojem ćemo proučiti različite vrste gljiva (ima ih preko 1500 vrsta), započeti istraživati drevne kulture i njihovu prehranu tim čudnovatim “šumskim mesom”! Ručamo u Lapo Lapo, a nakon okrijepe prošetat ćemo hladovinom Opatovine gdje ćemo izrađivati gljive na otvorenom!

Srijeda, 19.06. – Idemo u Lovački muzej gdje ćemo čuti razne “lovačke priče”, razgledavati neobične trofeje životinja, zbirku ptica i ptičjih jaja te lovačkog oružja! Razgovarat ćemo o važnosti očuvanja prirodoslovne baštine, kao i značaju lova za stare kulture! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo u prirodi uz priče o drevnim civilizacijama i likovnom radionicom!

Četvrtak, 20.06. – Idemo na Bundek gdje ćemo guštati kroz razne “plemenske” igre u prirodnom okruženju! Ručamo u Lapo Lapo, a dan završavamo radionicom izrade hrama u prirodi!

Petak, 21.06. – Idemo na Medvednicu! Krećemo sa Šestina i penjemo se do PD Grafičar gdje ćemo si priuštiti ručak na travi i obilazak Rudnika Zrinskog! Nakon toga izgradit ćemo indijansku nastambu u šumi i vraćamo se u Zagreb