Na Sleme, na Sleme!

Idemo u planine! Sljedeću malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolskog uzrasta provest ćemo zadnji tjedan u kolovozu 2020.!

Udahni svježi šumski zrak u dobrom društvu!

Na ovoj maloj planinarskoj školi kroz boravak u prirodi, planinarenje i obilazak zanimljivosti Medvednice steći ćemo osnovna znanja o planinarenju i ponašanju u prirodi!

Naučit ćemo što treba sadržavati planinarski ruksak, osnove prve pomoći i sve o planinarskom bontonu! Ići ćemo u potragu za skrivenim blagom i ono najvažnije, naučit ćemo da se planinarenje temelji na zajedništvu i ne sadrži nadmetanje!

Na kampu je osiguran ručak i užina!

KOME JE NAMIJENJEN? Djeci osnovnoškolskog uzrasta

KADA? Od ponedjeljka do petka (u tjednu od 24.8.-28.8.2020.)

KOLIKO? 900,00 kn cijeli kamp (pet dana druženja) ili po odabranom danu 200,00 kn. 
Uključene sve aktivnosti, radionice, ručak, međuobrok i stručno vodstvo.
Za redovne polaznike OMart likovnih grupa rezervirali smo 10% popusta na navedene cijene!

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727


Kako nam je bilo na prošlim druženjima zaključite sami! 🙂


Komentari roditelja:

“Nakon proljetnog kampa, Hana i Matija su jedva dočekali ljetni kamp Na Sleme, na Sleme! Svakim danom su se vračali umorni, ali sretni i puni dojmova, a mi smo uživali u njihovim pričama. Planinariti zajedno još nismo stigli, ali smo planinarski štap iskoristili tako da nas podsjeća na dugo, ludo i toplo ljeto. Puno pozdrava od Hane i Matije!” 😘

Ivančica, mama planinara Hane i Matije

“Juraj je uživao cijeli tjedan i puno toga naučio. Navečer bi zaspao u hipu od umora, a ujutro se s veseljem dizao za novi planinarski podvig. Za vikend je cijelu obitelj poveo u planinarenje kao vođa puta, počevši od toga gdje se trebamo sparkirati, kojom rutom ići, objašnjavao nam putem znakove po šumi i što ste sve radili protekli tjedan (morali smo preskakivati potok cik-cak cca 300m prema Kraljičinom Zdencu 😊, ispričao nam je priču o Crnoj Kraljici kad smo se popeli na Medvedgrad, znao je i brojeve ruta kojima smo se kretali i kuda vode). Hvala vam za super proveden tjedan i napunjenim baterijama za novu školsku godinu!”

Andrea, mama planinara Juraja

“Što se mene tiče, sljemenski kamp je najbolja ideja za koju sam čula od svih ZG kampova, i svakako se vidimo i iduće godine! Ja nemam niti jedne zamjerke niti primjedbe, prekrasan program, koncept, vođenje i fenomenalni dani u prirodi uz učenje i mučenje malih nogica! :)) Tako se to radi! Dori je bilo odlično! Malo je jambrala, jer se to tako mora u skupini, a čim bi ostala sama – krenule bi priče, i doslovno oduševljenje! Evo mi smo morali na Sljeme odmah prvi vikend pod njenim vodstvom! 🙂 Uživala je u prirodi, boljele su je noge, bila je jako ponosna na sebe, a usprkos umoru puna energije i dobrog raspoloženja svako popodne, i puna priča! Hvala na prekrasnom druženju, vidimo se svakako na kampu ponovo!”

Ivana, mama planinarke Dore


Kamp predviđa:

Od ponedjeljka do petka okupljamo se u 8:30 sati na Šestinama pored restorana Šestinski Lagvić.

Moguće je sudjelovati tijekom cijelog kampa ili dane po odabiru!

  • dva stručna voditelja grupe (iskusni planinari)
  • obilazak 5 različitih staza Medvednice
  • likovne radionice pod stručnim vodstvom
  • ručak, užinu
  • pripovijedanje bajki, igre
  • osnovna znanja kretanja na planini

Od ponedjeljka do petka po djecu je potrebno doći između 16:00 i 16:30 sati na Šestine.

Djeca trebaju imati:

  • Prikladnu odjeću i obuću za hodanje u skladu s vremenskim uvjetima
  • Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bocu s vodom

Min 10 polaznika – Max 20 polaznika. 

PLAN:

Ponedjeljak: Stazom broj 13 hodamo od Šestina do Kraljičinog zdenca – izvora pitke vode potoka Kraljevca, koji je dobio ime prema legendarnoj nemiloj “Crnoj Kraljici”! Ručamo u šumskoj hladovini, a nakon odslušanih priča o nemiloj kraljici i oslikavanja našeg planinarskog štapa, vraćamo se na polazište!

Utorak: Stazom broj 12 penjemo se do Medvedgrada! Nakon predaha i priča o ovom utvrđenom gradu, ručamo i krećemo u potragu za blagom! Na polazište se vraćamo preko Kraljičinog zdenca!

Srijeda: Sada kada smo naučili osnove kretanja po planini, svladali orijentaciju i planinarske oznake, vrijeme je da nas mali planinarci povedu do PD Grafičar! Nakon ručka i igara na svježem zraku spuštamo se busom do Šestina!

Četvrtak: Vrijeme je da se popnemo na Sljeme (vrh 1033m)! Nakon postavljanja zastavice na vrhu, ručka i zasluženog odmora vraćamo se busom na naše polazište!

Petak: Na redu je planinarski ispit! Naši će mali planinari osmisliti izlet za svoje roditelje! Krećemo se dobro nam poznatom stazom do Kraljičinog zdenca! A nakon ručka i položenog ispita, uz igre na otvorenom, grljenje drveća i penjanje vraćamo se do naše polazišne točke!