O nama

Likovni odgoj za male i velike. Učimo kroz kreativnost.

OMart, kreativne usluge nastaje kao rezultat dugogodišnjeg rada, suradnje s obrazovnim institucijama, muzejima, galerijama i entuzijastičnom grupom ljudi i umjetnika koji svom radu pristupaju otvorenog srca! Zanima nas kreativno izražavanje i pedagoško istraživanje s malima i velikima!

U OMart programima možete učiti crtati i slikati, modelirati u glini, pripremiti se za prijemni ispit u Školu primijenjene umjetnosti i na Akademiju likovnih umjetnosti, obilaziti muzeje, promišljati o kreativnim idejama, napokon čuti sebe i svoje misli, istraživati umjetnost i prirodu na našim kampovima…

I naravno, družimo se u ugodnoj atmosferi uz slasni keksić, opuštajuću muziku i šalicu finog čaja!

Gajite ljubav prema umjetnosti i likovnom izražavanju? Osjećate da je vrijeme da nađete prostora za sebe?

Ili je vaše dijete prava umjetnička duša? Sate provodi crtajući, slikajući i izrađujući razna umjetnička djela?

Sanja o upisu u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna?

Mjesto pod suncem je pred vama!

U Galeriji Greta i na terenu pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture provodimo programe likovnih radionica za djecu, mlade i odrasle, tečajeve priprema za Školu primijenjene umjetnosti i pripreme za Akademiju likovnih umjetnosti te vikend treninge učenja (Umijeće učenja). Tijekom praznika organiziramo dječje kampove u kojima kombiniramo umjetničko izražavanje, istraživanje, iskustveno učenje i boravak u prirodi!

Programi se održavaju u samom centru grada na adresi Ilica 92 (Galerija Greta).

Na likovnim radionicama se družimo i slobodno izražavamo kroz umjetnost! Polaznike potičemo na koncentraciju i pribranost, osluškivanje vanjskog i unutarnjeg svijeta. Tako potičemo razvoj mašte i imaginacije te umjetničko izražavanje s ciljem pronalaska novih ideja i rješenja. Polaznici usvajaju, primjereno uzrastu, različite umjetničke tehnike rada te osnove likovnih zakonitosti.

Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Polaznike potičemo i na razvoj kritičkog mišljenja kroz prezentaciju i raspravu o izrađenim djelima te promatrajući djela velikih umjetnika.

Programi likovnih radionica uključuju crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani.

Tečaj Priprema za prijemni ispit u Školu primijenjene umjetnostiosigurava kvalitetnu pripremu uz stručno vodstvo akademske kiparice i waldorfske pedagoginje Melite Omeragić koja već niz godina priprema učenike za upis u ŠPUD te se može pohvaliti s više od 90% prolaznosti svojih polaznika! U posljednje dvije godine pripremila je više od 70 polaznika za prijemni ispit od kojih 65 uspješno prolazi prijemni i upisuje ŠPUD!

Tečaj Priprema za prijemni ispit na Akademiju likovnih umjetnosti odvije se pod stručnim vodstvom i sastoji se od rada na elementima koji se traže i boduju na prijemnim ispitima, a za svaki odsjek (slikarstvo, grafika, likovna kultura, konzerviranje i restauriranje umjetnina: smjer slikarstvo) osmislili smo prilagođeni program priprema s obzirom na posebnosti prijemnog ispita za svaki odsjek!

Kroz vikend treninge učenja koje provodimo jednom mjesečno (Umijeće učenja) za učenike od 11-16g. učimo kako planirati učenje i organizirati slobodno vrijeme te kako se na učinkovit način nositi s frustracijama, izazovima vršnjačkog pritiska i društvenih mreža! Tijekom treninga oslanjamo se na filozofiju mindfulnessa kojoj pristupamo učeći tehnike po iskustvu i u trenutku!

Na dječjim kampovima umjetnički se izražavamo, istražujemo, obilazimo muzeje, promatramo svijet oko nas i boravimo u prirodi!

Ovdje proučite: RASPORED RADIONICA

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727


O voditeljicama:

Melita Omeragić, akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom i mladima iz umjetničkog područja. 
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja. 

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.
Od 2013.-2018. godine osmišljavala je i provodila pedagoške i umjetničke programe u neprofitnoj organizaciji Praktikum za djecu uzrasta od 6 godina i starije, pripremala učenike za prijemni u ŠPUD, vodila Art Class–likovne radionice za odrasle, koordinirala umjetničke aktivnosti na raznim umjetničkim projektima (Art park) te projektima u radu s azilantima i osobama starijim od 54 godine (Mladi za 54+). 

U 2014. godini pokreće projekt pod nazivom “Umjetnost u mom kvartu” gdje u sklopu redovnog programa likovnih radionica udruge Praktikum, polaznike posjećuju umjetnici s današnje scene. Projekt je osmišljen u svrhu educiranja djece i mladih o današnjoj umjetničkoj sceni i trendovima. Polaznici, na ovaj način ostvaruju izravan dijalog s umjetnikom te upoznaju što, kako i na koji način radi, živi i proizvodi jedan umjetnik. U sklopu izložbe “Orašar” u Muzeju za umjetnost i obrt, 2016./2017. godine, osmislila je i organizirala provedbu besplatnog dječjeg programa koji je uključio i objedinio glazbenu, scensku i likovnu umjetnost.

Od 2016. osmislila je i provodi niz dječjih kampova, umjetničke i edukativne prirode.

Od 2017. godine u suradnji sa stručnim timom osmislila je i provodila program Priprema za školu za predškolski uzrast koji obuhvaća elemente NTC sustava učenja, waldorfske pedagogije i najnovijih psiholoških spoznaja.

Na projektu Mladi za 54+ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda radila je kao koordinator aktivnosti. U sklopu navedenog projekta završava edukaciju za STRUČNO USAVRŠAVANJE UMJETNIČKIH I KULTURNIH DJELATNIKA za rad usmjeren na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine te izuzev koordinacije aktivnosti, izvještavanja prema nadzornim organima, osmislila je i provela PARTICIPATIVNE UMJETNIČKE I KULTURNE AKTIVNOSTI, usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine. Na navedenim aktivnostima sudionike upoznaje s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama oblikovanja gline kroz grupni rad, a proizašla djela predstavljena su na završnoj skupnoj izložbi. 

Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te akterima iz umjetničkog područja dugi niz godina kontinuirano dopridonosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.                                                     

Petra Popović, svoje je obrazovanje započela upisavši osnovnu Waldorfsku školu, nakon koje je upisala Prvu (opću) gimnaziju. Završila je i osnovnu i srednju glazbenu školu Elly Bašić. 2012. godine je upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku, smjer kiparstvo, a kao jednom od najboljih studenata u generaciji dodijeljena joj je Pohvalnica dekana Peruška Bogdanića i stipendije Sveučilišta grada Zagreba u dva navrata. Diplomirala je s odličnim uspjehom 2018. godine. Tijekom studija održavala je razne likovne radionice te sudjelovala na samostalnim i grupnim izložbama.