SUPERHEROJI – online tečaj crtanja za osnovnoškolce

Namijenjeno svim ljubiteljima Marvelovih i DC super junaka!

SUPERHEROJI – ONLINE tečaj crtanja za osnovnoškolce održava se putem ZOOM aplikacije, jednom tjedno u trajanju od 90 minuta, srijedom od 19:45-21:15h kroz 8 likovnih susretau periodu od 10.03. do 28.04.2021. na kojima obrađujemo različite teme i niz tehnika!

Tečaj završava virtualnom izložbom radova polaznika!

Materijali koje je potrebno pripremiti za rad iz udobnosti vaših domova: obična olovka, gumica, rapidografi, flomasteri, bojice, vodene boje, blok 3 i blok 5 za crtanje!


SUPERHEROJI – online tečaj crtanja za osnovnoškolce se sastoji se od 8 likovnih susreta na kojima obrađujemo različite teme i niz crtačkih tehnika:

1. Superheroji inspirirani životinjama – proučit ćemo koji sve super heroji posjeduju moći životinjskog podrijetla i osmisliti svog heroja čije će se sposobnosti temeljiti na određenoj životinji!

2. Superheroji iznimnih tjelesnih sposobnosti – proučit ćemo nadljudske tjelesne sposobnosti određenih super heroja koji posjeduju ogromnu snagu, brzinu, izdržljivost, neranjivost, sposobnost zacjeljivanja, letenja te nevjerojatnu atletsku spretnost i borilačke vještine. Kao likovni zadatak osmišljavamo svog super heroja s izvanrednim tjelesnim sposobnostima!

3. Superheroji koji kontroliraju elemente – otkrit ćemo niz super moći uma pomoću kojih možemo kontrolirati elemente: vatru, vodu, zemlju i zrak! Prisjećamo se super heroja s tim sposobnostima te osmišljavamo svog junaka koji će kontrolirati jedan ili više elemenata!

4. Superheroji s nevjerojatnom snagom uma – prisjetit ćemo se određenih super heroja koji posjeduju nevjerojatnu inteligenciju i mentalne sposobnosti: telepatiju, telekinezu, moć kontrole uma, snova, sjećanja… Osmišljavamo svog junaka sa super mentalnim sposobnostima!

5. Superheroji s magičnim sposobnostima – koji to super heroji posjeduju dar magije? Kao likovni zadatak osmišljavamo svog super heroja čarobnjaka!

6. Superheroji koji manipuliraju stvarnošću  – istražit ćemo sposobnosti s kojima pojedini super heroji kontroliraju prostor, vrijeme, materiju, duh i energiju kako bi oblikovali svoju stvarnost! Osmišljavamo super heroja s originalnim moćima koji pobija zakone logike i prirodnoga svijeta.

7. Superheroji sa super oružjem i oklopom – iz kojeg oružja ili oklopa određeni super heroji crpe svoje sposobnosti? Kao inspiraciju za likovni zadatak, pogledat ćemo nekoliko zanimljivih primjera oružja, štitova i oklopa. Osmišljavamo svog super junaka s magičnim oružjem!

8. Superheroji koji nisu ljudi – na zadnjoj radionici osmišljavamo svog super heroja koji neće biti čovjek! Pogledat ćemo neke od najpoznatijih junaka koji nisu s našeg planeta ili nisu ljudi!


Na tečaju ćemo naučiti osnove likovnih zakonitosti: kako odrediti dobru veličinu onoga što crtamo, kako pravilno postaviti motiv na papir te kako izbjeći neke od najčešćih grešaka pri postavljanju umjetničke kompozicije. Uz to ćemo se pozabaviti i crtanjem ljudskog tijela i lica: osnovnim proporcijama i načelima koja nam omogućavaju lakše i realnije crtanje!

Unutar tečaja obuhvaćen je i rad na sjenčanju, vježbanje osnovne ljudske anatomije te stručno usmjeravanje voditeljica u praktičnom radu!


Organizacija rada:

KOME JE NAMIJENJEN? Djeci osnovnoškolskog uzrasta.

KADA I KAKO? ONLINE tečaj crtanja za osnovnoškolce održava se putem ZOOM aplikacije, jednom tjedno u trajanju od 90 minuta, srijedom od 19:45-21:15h  kroz 8 likovnih susretau periodu od 10.03. do 28.04.2021. na kojima obrađujemo različite teme i niz tehnika!

KOLIKO: 700,00 kn (8 radionica) ili drop-in 150,00 kn po dolasku (1 radionica). Moguće je sudjelovati na cijelom tečaju ili na radionici po odabiru.

Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja.

Materijali koje je potrebno pripremiti za rad iz udobnosti vaših domova: obična olovka, gumica, rapidografi, flomasteri, bojice, vodene boje, blok 3 i blok 5 za crtanje!

Prijave i informacije: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727