Tečaj grafike

Pod vodstvom akademskih umjetnica upoznaj svijet grafičke tehnike linoreza na večernjim druženjima petkom!

Kako od crteža stvoriti grafiku, kako i s čime otisnuti grafičku ploču, koje materijale koristiti, da li linorez može biti u boji?

U umjetničkom okruženju i uz ležerno druženje uvest ćemo te u svijet grafike, od skice na papiru do otisnute grafike u boji! Tema radionica je slobodna, a svaki polaznik osmišljava svoje grafike prema vlastitim interesima i umjetničkim željama.Tečaj grafike sastoji se od 6 likovnih susreta na kojima obrađujemo tehniku linoreza kroz praktičan rad osmišljavanja i izrezivanja grafičkih ploča:

  1. UVOD U GRAFIKU  – U svijet grafičkih tehnika uvest ćemo vas s kraćim teorijskim predavanjem o različitim grafičkim vrstama i njihovim posebnostima, a naglasak će biti na tehnici linoreza! Na prvoj radionici nacrtat ćemo skicu za našu prvu grafiku!
  2. OD CRTEŽA DO GRAFIKE – Upoznat ćemo se s procesom prenošenja skice na grafičku ploču i materijalima potrebnima za izradu grafike! Započet ćemo i s izrezivanjem naše prve grafičke ploče manjeg formata.
  3. REPRODUKCIJA GRAFIKE – Saznat ćemo na koji način otiskujemo grafike nastale u tehnici linoreza i koje sve mogućnosti grafičkog tiska postoje! Na ovoj radionici završavamo našu prvu grafiku i krećemo s osmišljavanjem skice za drugu!
  4. NAJPOZNATIJI GRAFIČKI UMJETNICI – Predstavit ćemo vam nekoliko istaknutih umjetnika sa suvremene umjetničke scene koji su se iskazali u tehnici linoreza, a potom ćemo završiti rad na skici za drugu grafiku većeg formata!
  5. BOJA U GRAFICI – Otkrit ćemo koje su mogućnosti otiskivanja u boji u tehnici linoreza i koja dva glavna načina za to postoje. Prenijet ćemo skicu na grafičku ploču i započeti rad na novoj grafici.
  6. DOVRŠAVANJE I DOGOVOR – Na zadnjoj radionici tečaja grafike završit ćemo s izrezivanjem grafičke ploče i dogovoriti se oko otiskivanja obje grafike!

ORGANIZACIJA RADA:

Tečaj grafike za odrasle održava se jednom tjedno u trajanju od 150 minuta, petkom od 18:30-21:00h kroz 6 likovnih susreta.

Prvi Tečaj grafike održava se u periodu od 15.01.-19.02. 2021.

Cijena Tečaja grafike za odrasle iznosi 1.400,00 kn. Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja, a tečaj je moguće platiti i u dvije rate.

Popust na avansnu uplatu za pohađanje tečaja s rokom uplate do 10.01.2021. iznosi 10% na cjelokupni iznos.

Svi materijali su osigurani.

Tečaj se održava na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

U slučaju pojačanja epidemioloških mjera, radionice u redovnim terminima provodimo online putem ZOOM aplikacije.

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727

Tečaj se odvija pod vodstvom Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture, Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje te Jelene Čulo, akademske slikarice.