Tečaj kiparstva

Pod vodstvom akademskih umjetnica upoznaj svijet kiparstva i prostornog oblikovanja na večernjim druženjima petkom!

Kako oblikovati glinu, kako od bloka gline stvoriti ljudsko lice i figuru, zagladiti određeni oblik ili postići poseban efekt na površini?

U umjetničkom okruženju i uz ležerno druženje uvest ćemo te u svijet trodimenzionalnog stvaralaštva, od zaglađene apstraktne forme do realističnog portreta!Tečaj kiparstva sastoji se od 6 likovnih susreta na kojima obrađujemo različite teme u kiparstvu, a stvaramo isključivo u glini:

  1. APSTRAKTNA FORMA – U svijet kiparstva i trodimenzionalnog promišljanja uvest ćemo vas kroz prostorno kreiranje glatke nefigurativne forme u glini! Naučit ćemo i kakav je glina materijal te koje su njene specifičnosti, a pozabavit ćemo se i kiparskim teksturama!
  2. RUKA PO PROMATRANJU – Uvježbavanje prostornog oblikovanja započet ćemo s modeliranjem ruke po promatranju, a dotaknut ćemo se i različitih kiparskih tehnika i načina oblikovanja gline!
  3. STILIZIRAN PORTRET PO BRANCUSSIJU – Modeliramo ljudsku glavu po uzoru na radove umjetnika Constantina Brâncușija! Na trećoj radionici ćemo otkriti kako se modelira pojednostavljeno ljudsko lice i koji nam sve alati mogu pri tome koristiti!
  4. ANTROPOMORFNA FIGURA PO HENRY MOORU – S problematikom ljudskog tijela u kiparstvu se upoznajemo proučavajući skulpture umjetnika Henry Moora čiji su oblici obično polu-apstraktne predodžbe ljudskog tijela! Na ovoj radionici stvaramo skulpturu po uzoru na Henrija Moora te učimo kako apstrahirati (pojednostaviti, reducirati) određeni motiv do apstrakcije ili polu-apstrakcije!
  5. STUDIJA GLAVE PO PREDLOŠKU Na petoj radionici učimo kako na realističan način napraviti ljudsku glavu po predlošku, a pomoć u tome će nam biti metoda viziranja i usporedbe s kojima ćemo se upoznati na tečaju!
  6. PORTRET PO PROMATRANJU – Na kraju tečaja radimo portret po živom modelu na kojem ćemo primijeniti sve što smo do sada naučili!

Tečaj završava izložbom radova polaznika, a najbolje radove ćemo i ispeći te vam ostaju za trajnu uspomenu!ORGANIZACIJA RADA:

Tečaj kiparstva za mlade i odrasle održava se jednom tjedno u trajanju od 150 minuta, petkom od 18:30-21:00h kroz 6 likovnih susreta.

Prvi Tečaj kiparstva održava se u periodu od 26.02.-9.04.2021.

Cijena Tečaja kiparstva za mlade i odrasle iznosi 1.500,00 kn. Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja, a tečaj je moguće platiti u dvije rate (prva uplata prije početka, a druga poslije trećeg susreta).

Popust na avansnu uplatu za pohađanje tečaja s rokom uplate do 20.02.2021. iznosi 10% na cjelokupni iznos.

Svi materijali su osigurani.

Tečaj se održava na adresi Avenija Dubrovnik 17, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, prostor Baunet.

U slučaju pojačanja epidemioloških mjera, radionice u redovnim terminima provodimo online putem ZOOM aplikacije.

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na: om.art.radionice@gmail.com

M: +385 (0)91 5021727

Tečaj se odvija pod vodstvom Petre Popović, magistre edukacije likovne kultureMelite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje te Jelene Čulo, akademske slikarice.