Kreativne
usluge

O nama.

Likovni odgoj za male i velike. Učimo kroz kreativnost!

 

OMart, kreativne usluge nastaje kao rezultat dugogodišnjeg rada, suradnje s obrazovnim institucijama, muzejima, galerijama i entuzijastičnom grupom ljudi i umjetnika koji svom radu pristupaju otvorenog srca! Zanima nas kreativno izražavanje i pedagoško istraživanje s malima i velikima!

 

U OMart programima možete učiti crtati i slikati, modelirati u glini, pripremiti se za prijemni ispit za srednje umjetničke škole i fakultete, obilaziti muzeje, promišljati o kreativnim idejama, napokon čuti sebe i svoje misli, istraživati umjetnost i prirodu na našim kampovima za djecu i mlade.

I naravno, družimo se u ugodnoj atmosferi uz slasni keksić, opuštajuću muziku i šalicu finog čaja!

Gajite ljubav prema umjetnosti i likovnom izražavanju? 

Osjećate li da je vrijeme da nađete prostora za sebe?

Je li vaše dijete prava umjetnička duša? Sate provodi crtajući, slikajući i izrađujući razna umjetnička djela?

Sanja o upisu u srednju umjetničku školu ili fakultet?

 

Mjesto pod suncem je pred vama!

Radionice su pod vodstvom akademskih umjetnika i održavaju se na adresi Ulica Milana Amruša 8!

Omart radionice

Provodimo programe likovnih radionica za djecu od 6 do 10 godina i od 11 do 14 godina tijekom cijele školske godine! Na Kids Art i Teen Art radionicama  izražavamo svoje impresije putem boja i oblika, kod polaznika potičemo vizualizaciju i razvoj slušne pažnje te maštu i ekspresiju u likovnim tehnikama. Učimo o velikim umjetnicima i njihovim djelima, obilazimo muzeje i gradske galerije te podupiremo naše polaznike na putu prema izgradnji vlastitih estetskih vrijednosti i kulturnom senzibilitetu. 

Program Art škola  četverogodišnji je program likovnog odgoja kroz teoriju i praksu, za djecu od 11 do 14 godina. Program predviđa crtanje i slikanje po promatranju, modeliranje u glini te teoriju iz likovne umjetnosti kroz predavanja i terensku nastavu, a po završetku programa izdajemo Uvjerenje o pohađanju. 

 

Tijekom praznika za djecu osnovnoškolskog uzrasta organiziramo cjelodnevne tematske kampove. Obilazimo izložbe u muzejima i provodimo tematske likovne radionice, a radove nastale na radionicama predstavljamo na završnim izložbama. Učimo o raznim temama, igramo društvene igre, čitamo priče, gledamo filmove, provodimo sportske aktivnosti na otvorenom i istražujemo Zagreb. Učimo kroz zabavu i stručno vodstvo.

Na likovnim radionicama se družimo i slobodno izražavamo kroz umjetnost! Polaznike potičemo na koncentraciju i pribranost, osluškivanje vanjskog i unutarnjeg svijeta. Tako potičemo razvoj mašte i imaginacije te umjetničko izražavanje s ciljem pronalaska novih ideja i rješenja. Polaznici usvajaju, primjereno uzrastu, različite umjetničke tehnike rada te osnove likovnih zakonitosti. 

 

Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Polaznike potičemo i na razvoj kritičkog mišljenja kroz prezentaciju i raspravu o izrađenim djelima te promatrajući djela velikih umjetnika.

Na tematskim tečajevima djeca imaju priliku produbiti svoje interese i pri tome unaprijediti svoje crtačke i slikarske vještine. Naši polaznici uče crtati u stilu japanskih stripova i animacije na tečaju Mangi i animea i usvajaju osnove likovnih zakonitosti. Na tematskom tečaju Modne ilustracije otkrivamo umjetnost dizajniranja odjeće. Učimo kako nacrtati izduženu modnu figuru, skicirati poze, obojiti i prikazati različite vrste tkanina (poput čipke, trapera i šljokica) te dizajnirati vlastitu kolekciju odjeće. Za sve ljubitelje ulične umjetnosti organiziramo Graffiti tečajeve na kojem djeca ispisuju graffiti slova, izrađuju svoje stickere i osmišljavaju svoj umjetnički potpis. Na Tečaju crtanja po promatranju polaznike upoznajemo s tehnikama crtanja, metodama mjerenja, pravilnom prijenosu proporcija i smještanju modela u format i učimo kako pravilno sjenčati. 

 

S ciljem upoznavanja najmlađih s umjetnosti osmislili smo ART rođendanske proslave u kojima spajamo učenje, kreativno izražavanje i zabavu. ART ROĐENDAN namijenjen je za djecu od 5 godina nadalje. Umjetnička tema provlači se kroz sve aktivnosti proslave: igre primjerene uzrastu, razgovor i kreativnu radionicu s motivom po izboru slavljenika/slavljenice. 

U sklopu naše organizacije provodimo Pripreme za srednje umjetničke škole, pripreme za Akademiju likovnih umjetnosti, za Tekstilno-tehnološki fakultet te za Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koje su prilagođene zahtjevima svakog pojedinačnog prijemnog ispita, a održavamo ih u malim grupama uz individualizirani pristup svakom polazniku! Osiguravamo kvalitetnu pripremu uz stručno vodstvo akademskih umjetnika te se možemo pohvaliti s više od 90% prolaznosti svojih polaznika! 

 

Osim edukacije na umjetničko-pedagoškom planu, kroz suradnju sa socijalnim pedagoginjama i certificiranim mindfulness učiteljicama osmislili smo programe pomoći u učenju koje provodimo jednom mjesečno! Na vikend treningu UMIJEĆE UČENJA za učenike od 11 do 16 godina učimo kako planirati učenje i organizirati slobodno vrijeme te kako se na učinkovit način nositi s frustracijama, izazovima vršnjačkog pritiska i društvenih mreža oslanjajući se pri tome na filozofiju mindfulnessa! Vikend  programom UMIJEĆE SAMOPOUZDANJA povezujemo osjećaje i misli s učenjem i kroz kreativne tehnike učimo  na koji način regulirati neugodne emocije i ohrabriti se za učenje!

Za mlade i odrasle pripremili smo Tečaj kaligrafije na kojem polaznike upoznajemo s krasopisom, umjetnošću lijepog pisanja rukom pomoću pera, kista, tinte i markera, Tečaj kiparstva na kojem se upoznajemo sa svijetom kiparstva i prostornog oblikovanja stvarajući skulpture raznih motiva, od zaglađene apstraktne forme do realističnog portreta, Tečaj crtanja i slikanja na kojem naše polaznike upoznajemo s crtačkim metodama promatranja i analiziranja vidljivog svijeta kojima se osamostaljuju za daljnji samostalan rad! 

U umjetničkom okruženju i uz ležerno druženje na Tečaju grafike uvodimo polaznike u svijet grafike, od skice na papiru do otisnute grafike u boji, a na Tečaju apstrakcije u opuštenoj atmosferi isprobavamo nove i uzbudljive načine stvaranja umjetničkih djela. 

Tečaj povijesti umjetnosti objedinjuje teoriju i praksu i osmišljen je kao temeljni pregled povijesti umjetnosti od antike do danas, a polaznici se okušavaju u crtanju i slikanju po uzoru na teme, tehnike i zakonitosti karakteristične za određeno povijesno razdoblje. 

Ako razmišljate o drugačijoj proslavi rođendana? Dođite nam i zabavite se uz druženje s vašom ekipom slikajući poznato umjetničko djelo! I to uz vrhunska vina i dobru glazbu na ART ROĐENDANU za odrasle.

Prijave i informacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

M: +385 (0)91 5021727

POSCA tečaj

POSCA tečaj

Pozivamo sve mlade umjetnike, od 8 do 14 godina, da nam se pridruže na NOVO...
GRAFFITI TEČAJ za osnovnoškolce

GRAFFITI TEČAJ za djecu i mlade

Kroz Street art turu ulicama našeg grada na koju će te na prvom susretu pro...
Mange i anime – tečajevi za osnovnoškolce

Mange i anime – tečajevi za osnovnoškolce

Tijekom školske godine 2023./2024. provodimo tematske tečajeve crtanja na t...
TEČAJ CRTANJA I SLIKANJA za starije osnovnoškolce i srednjoškolce

TEČAJ CRTANJA PO PROMATRANJU za starije osnovnoškolce i srednjoškolce

Pod vodstvom akademskih umjetnica, početkom školske godine provodimo tečaj ...