O nama

Likovni odgoj za male i velike. Učimo kroz kreativnost!

 

OMart, kreativne usluge nastaje kao rezultat dugogodišnjeg rada, suradnje s obrazovnim institucijama, muzejima, galerijama i entuzijastičnom grupom ljudi i umjetnika koji svom radu pristupaju otvorenog srca! Zanima nas kreativno izražavanje i pedagoško istraživanje s malima i velikima!

 

U OMart programima možete učiti crtati i slikati, modelirati u glini, pripremiti se za prijemni ispit za srednje umjetničke škole i fakultete, obilaziti muzeje, promišljati o kreativnim idejama, napokon čuti sebe i svoje misli, istraživati umjetnost i prirodu na našim kampovima za djecu i mlade.

I naravno, družimo se u ugodnoj atmosferi uz slasni keksić, opuštajuću muziku i šalicu finog čaja!

Gajite ljubav prema umjetnosti i likovnom izražavanju? 

Osjećate li da je vrijeme da nađete prostora za sebe?

Je li vaše dijete prava umjetnička duša? Sate provodi crtajući, slikajući i izrađujući razna umjetnička djela?

Sanja o upisu u srednju umjetničku školu ili fakultet?

 

Mjesto pod suncem je pred vama!

Radionice su pod vodstvom akademskih umjetnika i održavaju se na adresi Ulica Milana Amruša 8!

Omart radionice

Provodimo programe likovnih radionica za djecu od 6 do 10 godina i od 11 do 14 godina tijekom cijele školske godine! Na Kids Art i Teen Art radionicama  izražavamo svoje impresije putem boja i oblika, kod polaznika potičemo vizualizaciju i razvoj slušne pažnje te maštu i ekspresiju u likovnim tehnikama. Učimo o velikim umjetnicima i njihovim djelima, obilazimo muzeje i gradske galerije te podupiremo naše polaznike na putu prema izgradnji vlastitih estetskih vrijednosti i kulturnom senzibilitetu. 

Program Art škola  četverogodišnji je program likovnog odgoja kroz teoriju i praksu, za djecu od 11 do 14 godina. Program predviđa crtanje i slikanje po promatranju, modeliranje u glini te teoriju iz likovne umjetnosti kroz predavanja i terensku nastavu, a po završetku programa izdajemo Uvjerenje o pohađanju. 

 

Tijekom praznika za djecu osnovnoškolskog uzrasta organiziramo cjelodnevne tematske kampove. Obilazimo izložbe u muzejima i provodimo tematske likovne radionice, a radove nastale na radionicama predstavljamo na završnim izložbama. Učimo o raznim temama, igramo društvene igre, čitamo priče, gledamo filmove, provodimo sportske aktivnosti na otvorenom i istražujemo Zagreb. Učimo kroz zabavu i stručno vodstvo.

Na likovnim radionicama se družimo i slobodno izražavamo kroz umjetnost! Polaznike potičemo na koncentraciju i pribranost, osluškivanje vanjskog i unutarnjeg svijeta. Tako potičemo razvoj mašte i imaginacije te umjetničko izražavanje s ciljem pronalaska novih ideja i rješenja. Polaznici usvajaju, primjereno uzrastu, različite umjetničke tehnike rada te osnove likovnih zakonitosti. 

 

Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Polaznike potičemo i na razvoj kritičkog mišljenja kroz prezentaciju i raspravu o izrađenim djelima te promatrajući djela velikih umjetnika.

Na tematskim tečajevima djeca imaju priliku produbiti svoje interese i pri tome unaprijediti svoje crtačke i slikarske vještine. Naši polaznici uče crtati u stilu japanskih stripova i animacije na tečaju Mangi i animea i usvajaju osnove likovnih zakonitosti. Na tematskom tečaju Modne ilustracije otkrivamo umjetnost dizajniranja odjeće. Učimo kako nacrtati izduženu modnu figuru, skicirati poze, obojiti i prikazati različite vrste tkanina (poput čipke, trapera i šljokica) te dizajnirati vlastitu kolekciju odjeće. Za sve ljubitelje ulične umjetnosti organiziramo Graffiti tečajeve na kojem djeca ispisuju graffiti slova, izrađuju svoje stickere i osmišljavaju svoj umjetnički potpis. Na Tečaju crtanja po promatranju polaznike upoznajemo s tehnikama crtanja, metodama mjerenja, pravilnom prijenosu proporcija i smještanju modela u format i učimo kako pravilno sjenčati. 

 

S ciljem upoznavanja najmlađih s umjetnosti osmislili smo ART rođendanske proslave u kojima spajamo učenje, kreativno izražavanje i zabavu. ART ROĐENDAN namijenjen je za djecu od 5 godina nadalje. Umjetnička tema provlači se kroz sve aktivnosti proslave: igre primjerene uzrastu, razgovor i kreativnu radionicu s motivom po izboru slavljenika/slavljenice. 

U sklopu naše organizacije provodimo Pripreme za srednje umjetničke škole, pripreme za Akademiju likovnih umjetnosti, za Tekstilno-tehnološki fakultet te za Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koje su prilagođene zahtjevima svakog pojedinačnog prijemnog ispita, a održavamo ih u malim grupama uz individualizirani pristup svakom polazniku! Osiguravamo kvalitetnu pripremu uz stručno vodstvo akademskih umjetnika te se možemo pohvaliti s više od 90% prolaznosti svojih polaznika! 

 

Osim edukacije na umjetničko-pedagoškom planu, kroz suradnju sa socijalnim pedagoginjama i certificiranim mindfulness učiteljicama osmislili smo programe pomoći u učenju koje provodimo jednom mjesečno! Na vikend treningu Umijeće učenja za učenike od 11 do 16 godina učimo kako planirati učenje i organizirati slobodno vrijeme te kako se na učinkovit način nositi s frustracijama, izazovima vršnjačkog pritiska i društvenih mreža oslanjajući se pri tome na filozofiju mindfulnessa

Za mlade i odrasle pripremili smo Tečaj kaligrafije na kojem polaznike upoznajemo s krasopisom, umjetnošću lijepog pisanja rukom pomoću pera, kista, tinte i markera, Tečaj kiparstva na kojem se upoznajemo sa svijetom kiparstva i prostornog oblikovanja stvarajući skulpture raznih motiva, od zaglađene apstraktne forme do realističnog portreta, Tečaj crtanja i slikanja na kojem naše polaznike upoznajemo s crtačkim metodama promatranja i analiziranja vidljivog svijeta kojima se osamostaljuju za daljnji samostalan rad! 

U umjetničkom okruženju i uz ležerno druženje na Tečaju grafike uvodimo polaznike u svijet grafike, od skice na papiru do otisnute grafike u boji, a na Tečaju apstrakcije u opuštenoj atmosferi isprobavamo nove i uzbudljive načine stvaranja umjetničkih djela. 

Tečaj povijesti umjetnosti objedinjuje teoriju i praksu i osmišljen je kao temeljni pregled povijesti umjetnosti od antike do danas, a polaznici se okušavaju u crtanju i slikanju po uzoru na teme, tehnike i zakonitosti karakteristične za određeno povijesno razdoblje. 

Ako razmišljate o drugačijoj proslavi rođendana? Dođite nam i zabavite se uz druženje s vašom ekipom slikajući poznato umjetničko djelo! I to uz vrhunska vina i dobru glazbu na ART ROĐENDANU za odrasle.

Prijave i informacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

M: +385 (0)91 5021727

VODITELJI:

Melita Omeragić

Melita Omeragić, akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom i mladima iz umjetničkog područja. 
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja. 

 

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.


Od 2013.-2018. godine osmišljavala je i provodila pedagoške i umjetničke programe u neprofitnoj organizaciji Praktikum za djecu uzrasta od 6 godina i starije, pripremala učenike za prijemni u ŠPUD, vodila Art Class–likovne radionice za odrasle, koordinirala umjetničke aktivnosti na raznim umjetničkim projektima (Art park) te projektima u radu s azilantima i osobama starijim od 54 godine (Mladi za 54+).

 

U 2014. godini pokreće projekt pod nazivom “Umjetnost u mom kvartu” gdje u sklopu redovnog programa likovnih radionica udruge Praktikum, polaznike posjećuju umjetnici s današnje scene. Projekt je osmišljen u svrhu educiranja djece i mladih o današnjoj umjetničkoj sceni i trendovima. Polaznici, na ovaj način ostvaruju izravan dijalog s umjetnikom te upoznaju što, kako i na koji način radi, živi i proizvodi jedan umjetnik. U sklopu izložbe “Orašar” u Muzeju za umjetnost i obrt, 2016./2017. godine, osmislila je i organizirala provedbu besplatnog dječjeg programa koji je uključio i objedinio glazbenu, scensku i likovnu umjetnost.

 

Od 2016. osmislila je i provodi niz dječjih kampova, umjetničke i edukativne prirode.

 

Od 2017. godine u suradnji sa stručnim timom osmislila je i provodila program Priprema za školu za predškolski uzrast koji obuhvaća elemente NTC sustava učenja, waldorfske pedagogije i najnovijih psiholoških spoznaja.

 

Na projektu Mladi za 54+ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda radila je kao koordinator aktivnosti. U sklopu navedenog projekta završava edukaciju za STRUČNO USAVRŠAVANJE UMJETNIČKIH I KULTURNIH DJELATNIKA za rad usmjeren na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine te izuzev koordinacije aktivnosti, izvještavanja prema nadzornim organima, osmislila je i provela PARTICIPATIVNE UMJETNIČKE I KULTURNE AKTIVNOSTI, usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine. Na navedenim aktivnostima sudionike upoznaje s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama oblikovanja gline kroz grupni rad, a proizašla djela predstavljena su na završnoj skupnoj izložbi. 

 

Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te akterima iz umjetničkog područja dugi niz godina kontinuirano dopridonosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.        

Melita Omeragić

akademska kiparica i waldorfska pedagoginja 

Lara Krajačić

Lara Krajačić rođena je u Karlovcu. Nakon završene jezične gimnazije upisuje dvopredmetni studij povijesti umjetnosti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Apsolventica je modula moderne i suvremene umjetnost na studiju povijesti umjetnosti i nastavničkog smjera kroatistike. Tijekom studija održava individualna i grupna vodstva te tematske likovne radionice za sve uzraste u Muzeju suvremene umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt, Umjetničkom paviljonu u Zagrebu i Aquatici, slatkovodnom akvariju u Karlovcu. Pohađa brojne likovne radionice na kojima razvija crtačke i slikarske vještine te sudjeluje na grupnim izložbama.

Lara Krajačić

Povjesničarka umjetnosti

Miro Modul Petković

Miro Modul Petković, završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina. Tijekom svog stvaralačkog rada, Petković najviše eksploatira medij zida i izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode – ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova. Aplicirajući svoje umjetničko ime “Modul Osam” u raznim varijacijama, Petković stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta. Osim što stvara sliku, stvara i njezinu podlogu pa bismo mogli reći da sprejem osim samog likovnog djela iscrtava i “platno” na kojem slika.


S vremenom svoje likovno djelovanje seli i na nove, neistražene medije i širi svoje kreativne obzore. Istražuje kaligrafiju, istovremeno kombinira rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja “nespojivo”. Također istražuje kiparstvo: izrađuje radove u drvu, stiroporu i mediapanu. Pri tome se poigrava s apstraknijim, opuštenijim oblicima i strogim oblicima slova koje spaja u nove kombinacije. Sve više radi na platnima pa na taj način graffiti umjetnost čiji je prirodan okoliš urbana sredina i ulica transponira na slikarsko platno.


Svoju je uličnu umjetnost uspio eksploatirati i u komercijalnom smislu – izrađuje slike većih formata, po narudžbi oslikava interijere i eksterijere i izrađuje skulpture.


Miro Petković iznimno je priznato i poznato ime među graffiti i street art umjetnicima u Zagrebu i regiji. Često i rado surađuje s njima, a svojim je radom i djelovanjem višestruko obogatio urbanu i street art kulturu. Jedan je od rijetkih umjetnika koji kontinuirano radi i stvara već 25 godina, čemu može posvjedočiti njegov izdašni arhiv radova. Njegova djela na platnima i predmetima koje bi drugi odbacili misleći da nemaju “umjetnički potencijal” krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.Budući da je jedan od pionira graffiti scene, njegov je rad krasio jedan od prvih zagrebačkih punktova ulične umjetnosti – zid na Branimirovoj ulici – još 1999. godine. Njegovi su radovi objavljivani u gotovo svim brojevima časopisa ZGB Kaos (tiskanom od 1994. do 2000) i ZGB Fever (tiskan od 2007. do 2012.), jedinih publikacija koje su bilježile nastanak i razvoj zagrebačke graffiti scene.
Njegova su djela također objavljena u mnogim regionalnim, ali i međunarodnim časopisima specijaliziranim za graffiti i street art. Okušao se i u izradi scenografije za festivale i kazalište, osmišljava vizualne identitete za razne brendove i vodi graffiti i kaligrafske radionice kojima obogaćuje nezavisnu, urbanu kulturu u Zagrebu.

Djela proučite na: https://modulosam.tumblr.com/EDIT

Miro Modul Petković

scenografsko aranžerski dizajner

Jelena Čulo

Jelena Čulo je studentica zadnje godine preddiplomskog studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Zoltana Novaka. Tijekom studija sudjelovala je u brojnim projektima. Neki od projekata su bili suradnja s neprofitnom organizacijom „Medicusmundi“ (Španjolska) u cilju sakupljanja financijskih sredstava pomoći žrtvama nasilja u Africi (2020.).; Erasmus+ projekt (Zaragoza,Španjolska, 2019.) sudjelovanje u izradi zero waste scenografije za „Teatar potlačenih“. Također gostovala je kao predavač u gradskom muzeju Bjelovar na likovnim radionicama za djecu 2018. godine. Dvije godine kasnije odlazi na razmjenu studenata na Akademiju likovnih umjetnosti u Granadi (Španjolska). Osim projekata, sudjelovala je na više skupnih izložbi. Dobitnica je rektorove nagrade u interdisciplinarnom području umjetnosti (kulturno umjetnička suradnja studenata ALU Zagreb i FFZG za scenografiju predstave „Sablasna sonata“).

Jelena Čulo

studentica zadnje godine preddiplomskog studija slikarstva

Melita Omeragić

Melita Omeragić, akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom i mladima iz umjetničkog područja. 
Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama. Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja. 

 

Po povratku u Hrvatsku imenovana je stalnim sudskim tumačem za talijanski jezik na Županijskom sudu u Zagrebu.


Od 2013.-2018. godine osmišljavala je i provodila pedagoške i umjetničke programe u neprofitnoj organizaciji Praktikum za djecu uzrasta od 6 godina i starije, pripremala učenike za prijemni u ŠPUD, vodila Art Class–likovne radionice za odrasle, koordinirala umjetničke aktivnosti na raznim umjetničkim projektima (Art park) te projektima u radu s azilantima i osobama starijim od 54 godine (Mladi za 54+).

 

U 2014. godini pokreće projekt pod nazivom “Umjetnost u mom kvartu” gdje u sklopu redovnog programa likovnih radionica udruge Praktikum, polaznike posjećuju umjetnici s današnje scene. Projekt je osmišljen u svrhu educiranja djece i mladih o današnjoj umjetničkoj sceni i trendovima. Polaznici, na ovaj način ostvaruju izravan dijalog s umjetnikom te upoznaju što, kako i na koji način radi, živi i proizvodi jedan umjetnik. U sklopu izložbe “Orašar” u Muzeju za umjetnost i obrt, 2016./2017. godine, osmislila je i organizirala provedbu besplatnog dječjeg programa koji je uključio i objedinio glazbenu, scensku i likovnu umjetnost.

 

Od 2016. osmislila je i provodi niz dječjih kampova, umjetničke i edukativne prirode.

 

Od 2017. godine u suradnji sa stručnim timom osmislila je i provodila program Priprema za školu za predškolski uzrast koji obuhvaća elemente NTC sustava učenja, waldorfske pedagogije i najnovijih psiholoških spoznaja.

 

Na projektu Mladi za 54+ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda radila je kao koordinator aktivnosti. U sklopu navedenog projekta završava edukaciju za STRUČNO USAVRŠAVANJE UMJETNIČKIH I KULTURNIH DJELATNIKA za rad usmjeren na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine te izuzev koordinacije aktivnosti, izvještavanja prema nadzornim organima, osmislila je i provela PARTICIPATIVNE UMJETNIČKE I KULTURNE AKTIVNOSTI, usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine. Na navedenim aktivnostima sudionike upoznaje s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama oblikovanja gline kroz grupni rad, a proizašla djela predstavljena su na završnoj skupnoj izložbi. 

 

Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te akterima iz umjetničkog područja dugi niz godina kontinuirano dopridonosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.        

Melita Omeragić

akademska kiparica i waldorfska pedagoginja 

Lara Krajačić

Lara Krajačić rođena je u Karlovcu. Nakon završene jezične gimnazije upisuje dvopredmetni studij povijesti umjetnosti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Apsolventica je modula moderne i suvremene umjetnost na studiju povijesti umjetnosti i nastavničkog smjera kroatistike. Tijekom studija održava individualna i grupna vodstva te tematske likovne radionice za sve uzraste u Muzeju suvremene umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt, Umjetničkom paviljonu u Zagrebu i Aquatici, slatkovodnom akvariju u Karlovcu. Pohađa brojne likovne radionice na kojima razvija crtačke i slikarske vještine te sudjeluje na grupnim izložbama.

Lara Krajačić

povjesničarka umjetnosti

Miro Modul Petković

Miro Modul Petković, završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina. Tijekom svog stvaralačkog rada, Petković najviše eksploatira medij zida i izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode – ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova. Aplicirajući svoje umjetničko ime “Modul Osam” u raznim varijacijama, Petković stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta. Osim što stvara sliku, stvara i njezinu podlogu pa bismo mogli reći da sprejem osim samog likovnog djela iscrtava i “platno” na kojem slika.


S vremenom svoje likovno djelovanje seli i na nove, neistražene medije i širi svoje kreativne obzore. Istražuje kaligrafiju, istovremeno kombinira rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja “nespojivo”. Također istražuje kiparstvo: izrađuje radove u drvu, stiroporu i mediapanu. Pri tome se poigrava s apstraknijim, opuštenijim oblicima i strogim oblicima slova koje spaja u nove kombinacije. Sve više radi na platnima pa na taj način graffiti umjetnost čiji je prirodan okoliš urbana sredina i ulica transponira na slikarsko platno.


Svoju je uličnu umjetnost uspio eksploatirati i u komercijalnom smislu – izrađuje slike većih formata, po narudžbi oslikava interijere i eksterijere i izrađuje skulpture.


Miro Petković iznimno je priznato i poznato ime među graffiti i street art umjetnicima u Zagrebu i regiji. Često i rado surađuje s njima, a svojim je radom i djelovanjem višestruko obogatio urbanu i street art kulturu. Jedan je od rijetkih umjetnika koji kontinuirano radi i stvara već 25 godina, čemu može posvjedočiti njegov izdašni arhiv radova. Njegova djela na platnima i predmetima koje bi drugi odbacili misleći da nemaju “umjetnički potencijal” krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.Budući da je jedan od pionira graffiti scene, njegov je rad krasio jedan od prvih zagrebačkih punktova ulične umjetnosti – zid na Branimirovoj ulici – još 1999. godine. Njegovi su radovi objavljivani u gotovo svim brojevima časopisa ZGB Kaos (tiskanom od 1994. do 2000) i ZGB Fever (tiskan od 2007. do 2012.), jedinih publikacija koje su bilježile nastanak i razvoj zagrebačke graffiti scene.
Njegova su djela također objavljena u mnogim regionalnim, ali i međunarodnim časopisima specijaliziranim za graffiti i street art. Okušao se i u izradi scenografije za festivale i kazalište, osmišljava vizualne identitete za razne brendove i vodi graffiti i kaligrafske radionice kojima obogaćuje nezavisnu, urbanu kulturu u Zagrebu.

Djela proučite na: https://modulosam.tumblr.com/EDIT

Miro Modul Petković

scenografsko aranžerski dizajner

Jelena Čulo

Jelena Čulo je studentica zadnje godine preddiplomskog studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Zoltana Novaka. Tijekom studija sudjelovala je u brojnim projektima. Neki od projekata su bili suradnja s neprofitnom organizacijom „Medicusmundi“ (Španjolska) u cilju sakupljanja financijskih sredstava pomoći žrtvama nasilja u Africi (2020.).; Erasmus+ projekt (Zaragoza,Španjolska, 2019.) sudjelovanje u izradi zero waste scenografije za „Teatar potlačenih“. Također gostovala je kao predavač u gradskom muzeju Bjelovar na likovnim radionicama za djecu 2018. godine. Dvije godine kasnije odlazi na razmjenu studenata na Akademiju likovnih umjetnosti u Granadi (Španjolska). Osim projekata, sudjelovala je na više skupnih izložbi. Dobitnica je rektorove nagrade u interdisciplinarnom području umjetnosti (kulturno umjetnička suradnja studenata ALU Zagreb i FFZG za scenografiju predstave „Sablasna sonata“).

Jelena Čulo

sveučilišna prvostupnica slikarstva

Karlo Klen
Karlo Klen

Karlo Klen rođen 28.01.1995. u Zagrebu upisao 2010. godine Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, te 2011. godine je krenuo na smjer Aranžerstva i Scenografije, gdje je razvio ljubav prema modeliranju i kiparstvu. Nakon završetka srednje škole, 2015. godine upisuje Akademiju Likovnih umjetnosti smjer Kiparstvo u Zagrebu. Na akademiji se počinje baviti isključivo figurativnim kiparstvom. Diplomirao je 2021. godine sa diplomskim radom pod nazivom “Lice čovjeka”, te za rad 2022. dobiva nagradu od akademskog vijeća za najbolje kiparsko djelo generacije. Nakon diplome se nastavlja baviti hiperrealističnim

kiparstvom, te izlaže na trijenalu hrvatskog kiparstva 2022. godine.

Karlo Klen

magistar kiparstva